10 consells per rentar-se les dents

Com rentar-se les dents correctament? Et deixem 10 consells

Una bona higiene bucal és bàsica per prevenir malalties i infeccions. Com t’expliquem en l’article Què és i com prevenir la tosca dental, aquesta apareix per la falta d’higiene. D’aquesta manera, la manera com raspallem les nostres dents és clau per assegurar la salut de la nostra boca i, en concret, de la nostra dentadura. Per això, a continuació de deixem 10 consells sobre com rentar-se les dents correctament:

 

1. Raspalla’t les dents almenys 2 vegades al dia

El més òptim és raspallar-te les dents després de cada àpat. Tot i així, de vegades resulta complicat per a la gent que menja a la feina o fora de casa diàriament. Des de Centre Dental Rodeja aconsellem rentar-se les dents almenys 2 vegades al dia -una al matí i una altra a la nit-.

D’aquesta manera no només protegiràs la teva dentadura i genives de la placa bacteriana. També evitaràs patir possibles infeccions.

 

2. Utilitza un raspall de dents suau

Moltes persones tendeixen a pensar que els raspalls de dents amb fils durs són més efectius. És un error. Aquests raspalls poden danyar l’esmalt dental i la dentina, provocant major sensibilitat a les dents. Per això, l’equip d’odontòlegs del Centre Dental Rodeja et recomana utilitzar un raspall de fils suaus.

Al mateix temps -i com expliquem a l’article 8 mals hàbits per a les dents-, hauràs d’evitar raspallar-te les dents amb molta força ja que, de nou, poden danyar les nostres dents i genives.

 

3. Com rentar-se les dents

El raspall sempre haurà de col·locar-se en una posició de 45 graus. O el que és el mateix, en paral·lel al contorn entre dents i genives. Una vegada col·locat, hauràs de moure el raspall de dalt a a baix i realitzant moviments circulars. Mai netegis de darrere cap a davant, ja que d’aquesta manera es poden danyar les genives.

 

rentar-se les dents

4. Raspalla les dents per dins i per fora

Seguint els passos explicats en el punt anterior, no només hauràs de raspallar-te les dents per fora -la part visible- sinó també per dins. Les restes de menjar i bacteris també s’acumulen en la part interior de les dents. És per això que, per aconseguir una higiene dental eficaç, també hem de raspallar les nostres dents per dins.

 

5. Neteja les dents, la llengua, les galtes…

Per aconseguir una higiene bucal efectiva no només és important raspallar les dents. La llengua i les galtes també s’han de netejar amb tal d’eliminar el màxim nombre de bacteris possible.

Raspallar la llengua de darrere cap a davant no solament ajuda a prevenir infeccions i l’aparició de placa bacteriana, sinó que també ajuda a combatre el mal alè. Per aconseguir-ho, pots raspallar-te amb el mateix raspall de dents -usant els fils o el material específic en cas que tingui- o raspalls especials per a la llengua.

 

6.Raspall de dents: manual o elèctric?

Aquesta és una de les preguntes més freqüents en la nostra clínica dental a Figueres. La veritat és que tant els raspalls manuals com els elèctrics són idonis sempre que se’ls doni un ús adequat.

 

7.Utilitza una pasta de dents adequada

rentar-se les dents

La boca de cada persona és única. Per això, mentre que uns presenten major sensibilitat a les genives, uns altres la presenten a l’esmalt. D’aquesta manera, consulta amb el teu dentista quin dentifrici és l’adequat per a tu.

 

 

8.No comparteixis el raspall

Moltes persones tenen el costum de compartir el seu raspall de dents, principalment, amb la seva parella. Doncs bé, això és un gran error. Amb aquesta pràctica, comparteix el raspall i també els bacteris que aquest pugui contenir i, al seu torn, possibles infeccions.

 

9.Canvia el raspall de manera periòdica

Un raspall de dents no dura per a tota la vida. Així, quan has de canviar el raspall de dents? La veritat és que no hi ha un període determinat, sinó que ha de fer-se quan el seus fils s’obren.

En el cas que ens raspallem les dents almenys 2 vegades al dia i correctament, hauràs de canviar el raspall generalment cada 3 o 4 mesos.

10.Utilitza fil dental

Finalment, per aconseguir una neteja bucal completa, utilitza fil dental. Així t’asseguraràs eliminar per complet restes d’aliments que es queden entre les dents -que també poden danyar les genives-.

 

A Centre Dental Rodeja tenim cura de la teva salut bucodental.  Demana cita a la nostra clínica dental a Figueres i t’ajudarem a aconseguir el somriure perfecte.

2018-08-10T08:10:32+00:00

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí. ACEPTAR

Aviso de cookies