Les dents: el mirall de l’ànima

Les emocions també es reflecteixen a la nostra dentadura

Des de temps immemorials, hem sentit a dir que els ulls són el mirall de l’ànima perquè reflecteixen de manera immediata totes les nostres emocions i pors més profundes. Doncs aquí una dada interessant: les dents poden revelar les emocions o vivències que afecten una persona.

La psiconeurodontologia

La disciplina que manifesta que la salut bucal depèn de factors psicoemocionals és la psiconeurodontologia, la qual es basa en la descodificació dental. És a dir, imagina la dentadura com un mapa, en el qual s’ha de llegir la informació que transporta.

Així, la col·locació, forma o estat de les dents respon als nostres pensaments i sentiments o, fins i tot, ens exterioritza de quina manera afrontem la vida. I no podia ser un altre el causant que el cervell, intrínsec, fascinant i misteriós. Aleshores, ens hem de preguntar, què ha passat en el nostre subconscient que ha provocat aquesta alteració biològica?

Sentiments amagats

Si patim de càries, a banda d’un raspallat deficient, podria revelar que estem enmig d’un conflicte emocional, com ara estrès, patiment o inseguretat, però, bé, si patim de fractures, voldria dir que estem en pau i ja hem resolt el tema que ens preocupava.

D’altra banda, si sofrim de sensibilitat o sagnats de geniva, la nostra dentadura ens estaria expressant que som de naturalesa sensible i que tendim a empatitzar. A més a més, una mala col·locació de les dents podria significar que estem passant per moments de canvis o perspectives cap a la vida.

Cada vegada és més freqüent escoltar la importància i el valor de conèixer-nos a nosaltres mateixos per entendre com som i a què volem aspirar. Les dents són una via per descobrir-ho, entenent que “una dentadura val més que mil paraules”.

A Centre Dental Rodeja tenim cura de la teva salut bucodental.  Demana cita a la nostra clínica dental a Figueres i t’ajudarem a aconseguir el somriure perfecte.

2018-09-20T10:43:09+00:00

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí. ACEPTAR

Aviso de cookies