8 mals hàbits per a les dents

En el nostre dia a dia, adquirim hàbits que poden afectar les nostres dents i salut bucotenal

 

Sovint parlem de com cuidar la nostra dentadura i quins hàbits hem de seguir per tenir una bona higiene bucodental. En aquest article, però, parlarem dels hàbits que danyen les dents i empitjoren el nostre somriure.

 

Fumar

Podem considerar que fumar és el pitjor hàbit per a les dents. Per lluir un somriure perfecte, s’ha d’evitar el consum de tabac. Major halitosi, dents grogues, pèrdua de defenses en les genives, major periodontitis, menys èxit en els tractaments bucodentals… Aquests són alguns dels efectes negatius que provoca el tabac a la nostra salut dental.

Per això, si fumes, el primer pas que t’aconsellem per lluir un somriure perfecte és deixar de fer-ho.

 

Pèrdua d’esmalt, fractures o desplaçaments dentals són algunes conseqüències d’aquests mals hàbits

 

Raspallar-se les dents amb molta força

La manera com ens raspallem les dents també pot ser negativa. Fer-ho amb molta força pot ser perjudicial tant per a les dents com per a les genives. Per una banda, les dents poden patir desgast de l’esmalt. Per l’altra, la geniva es pot contraure i n’augmenta la sensibilitat.

Per raspallar-se les dents correctament s’ha de fer de manera suau i en un temps aproximat de dos minuts.

 

Fer força amb les dents

En situacions d’estrès o tensió, moltes persones tendeixen a fregar o fer força amb les dents. Aquests hàbits poden provocar múltiples afeccions a la nostra salut: desgast o fractures de dents, sobrecàrregues musculars o danys en la mandíbula.

Si fregues les dents quan dorms, a Centre Dental Rodeja analitzarem el teu cas i confeccionarem una fèrula de descàrrega a mida per a reduir l’impacte negatiu.

 

Mossegar-se les ungles pot provocar infeccions a la boca

 

Mossegar-se les ungles

Encara que a primer cop d’ull sembli que aquesta acció és perjudicial per a les ungles, el cert és que també afecta a les nostres dents. Els bacteris que hi ha les ungles poden provocar infeccions a la boca, arribant a afectar fins i tot a l’aparell digestiu.

A més a més, utilitzar les dents per a tallar coses o obrir recipients, com veurem en el següent punt, tampoc és positiu per a la nostra salut bucal.

 

Fer servir les dents per a tallar, obrir recipients…

Sovint utilitzem les dents per a tallar, obrir recipients… Aquestes accions desgasten les nostres dents, arribant fins i tot a trencar-les.

 

Mossegar material escolar pot arribar a fracturar les nostres dents

 

Mossegar el llapis, bolígrafs…

Molts infants, adolescents i estudiants acostumen a mossegar el llapis, bolígrafs i altre material escolar. Encara que sembli un hàbit innocent per a les nostres dents, el cert és que pot afectar-les greument, arribant a fracturar-les o provocar el seu desplaçament.

 

Consum de productes àcids

L’àcid pot ser corrosiu. Per això, consumir en excés productes àcids com poden ser les llimones o certs refrescos pot provocar la pèrdua d’esmalt de la nostra dentadura. En aquest sentit, les dents queden desprotegides i és quan apareixen problemes de sensibilitat.

 

L’ús de l’escuradents

Per últim, l’ús de l’escuradents pot danyar tant les dents com les genives. Encara que semblin essencials per a mantenir la nostra dentadura neta, des de Centre Dental Rodeja t’aconsellem substituir els escuradents per fil dental o per raspalls interproximals. D’aquesta manera, podràs mantenir una higiene bucal perfecta alhora que protegeixes dents i genives.  

 

 

A Centre Dental Rodeja tenim cura de la teva salut bucodental.  Demana cita a la nostra clínica dental a Figueres i t’ajudarem a aconseguir el somriure perfecte.

2018-07-02T16:49:39+00:00

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí. ACEPTAR

Aviso de cookies