9 avantatges de l’ortodòncia

Lluir una dentadura perfecta millora l’aparença estètica i evita malalties bucodentals

Segurament, o bé has fet servir ortodòncia o coneixes persones properes que ho han fet. Sabràs que el seu principal objectiu és aconseguir una col·locació correcta de les dents i que, amb ella, podem lluir un somriure perfecte. Però, ¿coneixes tots els avantatges de l’ortodòncia?

L’equip d’experts en ortodòncia de Centre Dental Rodeja, clínica dental a Figueres pionera en implantologia a Espanya i la província de Girona, te’ls expliquem a continuació.

 

1. Millora l’encaix de les dents

El principal objectiu de l’ortodòncia -i el més conegut popularment- és aconseguir una millora en l’encaix de les dents. I és que, com veurem a continuació, una mala oclusió dental –mal encaix de la dentadura– pot derivar en diversos inconvenients per a la resta de l’organisme.

D’aquesta manera, una correcta oclusió de la dentadura no només proporcionarà un millor aspecte físic, sinó que suposarà un avantatge per a la resta del cos.

 

2. Redueix el patiment de contractures

Com hem comentat, un mal encaix de les dents no només afecta l’aparença estètica, sinó que també derivarà en dolències en altres parts del cos. Quan les dents no encaixen correctament en tancar la boca, se sobrecarrega el múscul masseter, passant l’esforç al cartílag i al trapezi. Això produeix l’aparició de contractures a coll, cervicals i esquena.

 

avantatges de l'ortodòncia3. Millores al mastegar

L’ús d’ortodòncia -sigui mitjançant brackets o ortodòncia invisible- proporcionarà una millor i més efectiva mossegada. Al mateix temps que una millor masticació dels aliments. Aquest és un factor clau en la digestió, ja que l’estómac digereix millor els aliments quan estan millor mastegats.

Així, mastegar els aliments correctament millora la nostra digestió i nutrició.

 

4. Evita el desgast dental

Un altre problema que ens trobem amb la mala oclusió és que les dents xoquen entre si quan fem força amb elles. Això provoca la seva limadura i, com a conseqüència, l’acceleració del desgast i el trencament de la superfície dental. Tot això, a més, incrementa la possibilitat d’aparició de càries i altres problemes relacionats.

 

5. Disminueix l’aparició de càries

Com vam comentar en el punt anterior, una mala oclusió dental augmenta la possibilitat de patir càries. Però, quan les dents no estan ben col·locats, no és aquest l’únic motiu que provoca l’aparició de càries. Les dents mal col·locades tendeixen a amuntegar. Aquest fet dificulta la higiene efectiva de la dentadura, el que pot provocar l’aparició de càries.

Per tot això, la posició dental que s’aconsegueix amb l’ortodòncia facilita la higiene bucodental, permetent que el raspall de dents arribi a qualsevol racó i reduint la possibilitat d’aparició de càries.

 

6. Evita la priodentitis

Seguint amb la importància de la higiene bucodental parlem de la periodentitis. Aquest és el terme amb el qual s’engloben les malalties de les genives, com pot ser la seva inflamació. Moltes d’elles apareixen causa de la mala higiene bucodental.

Així, de nou, l’òptima higiene dental que aporta l’ortodòncia ajudarà a evitar l’aparició de malalties dentals, com la periodentitis o la gingivitis.

 

Avantatges de l'ortodònica7. Llueix un somriure perfecte

D’una banda, estèticament l’ortodòncia aconsegueix un somriure més bonica en col·locar les dents correctament. D’altra banda, està demostrat que la gent amb un somriure bonic somriu més i de manera més sincera a causa que se sent més segura.

 

8. Augmenta el autoestima del pacient

Seguint l’argument del punt anterior, tenir un somriure perfecte millora l’autoestima. En la societat es dóna molt valor a la bellesa i, lligada a ella, està lluir un bon somriure. Els resultats que vam aconseguir amb els diferents tipus d’ortodòncia de Centre Dental Rodeja aporten més seguretat als pacients, aconseguint que somriguin com mai abans ho havien fet.

 

9. Guanya en les relacions socials

Les millores estètiques i la prevenció de malalties bucodentals que poden provocar mal alè -entre altres factors negatius- permeten millorar les relacions socials. Estudis han demostrat que les persones que somriuen més i amb més freqüència disposen de millors relacions socials.

 

 

Demana cita a Centre Dental Rodeja i tria el tipus d’ortodòncia que millor s’adapti a les teves necessitats

2018-07-02T16:53:08+00:00

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí. ACEPTAR

Aviso de cookies