Periodòncia 2018-09-20T10:53:12+00:00

Periodòncia

La periodòncia estudia els teixits que suporten les dents

Els nostres doctors i especialistes t’ajudaran qualsevol problema que tinguis.

Podràs pagar el teu tractament amb còmodes terminis!

Demana cita

Accepto la Política de Privacitat.
Accepto l'enviament d'informació / publicitat

Malalties periodontals

La periodòncia és l’especialitat de l’odontologia que estudia la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les malalties o anomalies que afecten als teixits que suporten les dents. Les principals malalties periodontals són la gingivitis i la periodontitis (piorrea).

Les malalties periodontals són les que afecten els teixits (geniva i os) que envolten i subjecten les dents naturals i als implants dentals. La seva naturalesa és inflamatòria i la seva causa infecciosa (bacteris).

Quines són les causes de la malaltia periodontal?

Els bacteris presents a la placa causen la malaltia periodontal. Si no es retira, acuradament, tots els dies amb el raspall i el fil dental, la placa s’endureix i es converteix en una substància dura i porosa anomenada càlcul (tosca). Les toxines que es produeixen per la placa bacteriana provoquen que es desprengui de les dents i es formin les bosses periodontals. Conforme la emfermedad avança, les bosses s’estenen i la placa penetra més i més fins que l’os que sosté a la dent es destrueix. Al final la dent caurà o necessitarà ser extreta per falta de suport ossi. Malgrat que els bacteris són les úniques que poden causar la malaltia periodontal, hi ha altres factors que la poden empitjorar com són la genètica, el tabac, l’estrès, la diabetis i l’obesitat.

Quins símptomes podem notar?

En ocasions la malaltia periodontal pot progressar sense presentar símptomes ni dolor. Algunes senyals són:

  • Genives vermelles o inflamades

  • Sagnat espontani, al raspallar o en passar el fil dental

  • Genives toves, que es desprenen de les dents

  • Dents fluixos o separats

  • Mal alè

  • Augment de la sensibilitat dentària, sobretot el fred

  • Augment dels espais interdentals

  • Abcesos, flegmons

Quina relació té la malaltia periodontal amb el meu estat de salut?

Si la persona gaudeix de bona salut, la malaltia periodontal no té perquè afectar el seu estat de salut general, limitant-se a ser una infecció localitzada exclusivament a la boca.
En molts casos pot afectar negativament en pacients que pateixen malalties sistemàtiques cròniques com diabetis, malalties cardíaques, circulatòries…

En l’actualitat, s’ha demostrat en diversos estudis, una clara associació entre periodontitis i un major risc a patir infart de miocardi.periodoncia-tractament

De la mateixa manera hi ha una relació vinculant entre la diabetis i la malaltia periodontal. La malaltia periodontal descompensa el nivell de glucèmia en les persones diabètiques i al seu torn l’hiperglucèmia dificulta el control de la malaltia periodontal.

Quin és el tractament a seguir?

El tractament consta de tres fases:

  • Fase higiènica: S’elimina la placa o càlcul (tosca) mitjançant raspats i allisats radiculars. També es realitzarà un ensenyament d’higiene oral per part del professional.
  • Fase quirúrgica: Si no s’ha aconseguit estabilitzar la malaltia mitjançant la fase higiènica, serà necessari realitzar cirurgia periodontal bàsica, cirurgia de regeneració periodontal o cirurgia estètica periodontal en els casos indicats.
  • Fase de manteniment: Un cop finalitzat el tractament, el periodontista li indicarà la freqüència dels controls periòdics necessaris per mantenir els resultats aconseguits.

Es pot regenerar l’os perdut per la malaltia periodontal? Com es regenera la geniva?

En algunes ocasions, els defectes produïts en l’os maxil·lar per la malaltia periodontal reuneixen les característiques específiques que possibiliten la regeneració òssia, mitjançant l’ús de materials de farciment ossi, membranes o substàncies orgàniques que estimulen el creixement dels teixits periodontals.

Existeixen diferents tècniques per regenerar la geniva: Empelts de geniva del paladar, penjolls que posicionen la geniva més propera a l’esmalt o ús de membranes de col·lagen o gels que estimulen el creixement de la geniva. El periodoncista és qui ha de valorar el seu cas de manera individualitzada per a oferir la tècnica més previsible i amb millors resultats.

CLÍNICA

DOCTORS ESPECIALITZATS 5
HIGIENISTES 2
AUXILIARS DE CLÍNICA 2
BOX 7
SALES D’ESPERA 2
ÀREA DE RADIOLOGIA 1
ÀREA D’ESTERILITZACIÓ 1

  HORARI

Dilluns – Divendres 8:30 – 13:00
15:30 – 19:30

  CLÍNICA

TRUCA
Demana cita

Demana cita

Contacta amb nosaltres i et respondrem qualsevol dubte que tinguis.
Si vols concertar una cita deixa’ns un missatge i et trucarem a l’hora que més et convingui.
Oferim diferents programes de finançament personalitzat.

Accepto la Política de Privacitat.
Accepto l'enviament d'informació / publicitat